Soal-Soal Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 2 Kurikulum Merdeka Dan Kunci Jawabanya

- Selasa, 14 Maret 2023 | 12:35 WIB
 (Pinterest)
(Pinterest)

SINERGI JATIM - Berikut contoh soal Bahasa Jawa Kelas 2 Semester 2 terdapat Soal Pilihan Ganda Dan Soal Essay.

Kamu bisa berlatih soal di bawah ini untuk persiapan melaksanakan ujian di tengah semester (UTS)/ penilaian tengah semester (PTS)

setelah kamu membaca beberapa soal yang berada di bawah ini kamu akan menemukan kunci jawabannya di akhir artikel Simk terus penjelasannya di bawah ini.

Baca Juga: Cinta Kuya Alami Kecelakaan di Amerika Serikat, Sempat Alami Trauma Begini Kondisinya Sekarang

Pak Tani

Ayem tentrem ing desane Pak Tani
Urip rukun bebarengan
Mbangun desa sakancane
Pak Tani nyambut gawe tanpa pamrih
Wayah esuk wis padha nggiring sapine rame rame
Nggarap sawah lan kebone

I. Wangsulana pitakon ing ngisor iki kanthi trep !
1. Apa irah-irahan wacan ing nduwur ?
2. Kepriye kahanan ing desane pak tani ?
3. Karo sapa pak tani mbangun desa ?
4. Apa sing digiring rame-rame wayah isuk ?
5. Pak Tani nggarap apa ?

II. Wenehana tandha ping (X) sangarepe wangsulan kang bener !
Kanggo nomer 6 teka 8 !
Gundul…….. gundul
Pacul…. Cul….
Gembelengan….
Nyunggi…. Nyunggi
Wakul…. Kul….
Gembelengan….
Wakul ngglimpang segane dadi sak latar
Wakul ngglimpang segane dadi sak latar

6. Kang gundul iku perangane awak ……..
a. Mustaka                   
b. Asta                             
c. Suku

7. Gembelengan kuwi tumindak kang kudu …..
a. Ditiru                         
b. Dituladha                    
c. disingkiri

8. Wakul yaiku wadah …….
a. Woh-wohan             
b. Sega                              
c. Suket
 
9. Karo kanca becike ……
a. Was sumelang         
b. Sayuk rukun                 
c. Tukar padu

Baca Juga: Di Duga Melakukan Tindakan Korupsi, Gregorius Alex Adik Johnny Plate Kembalikan Uang Sebesar Rp 534 Juta

10. Nyambut gawe ora pamrih diarani ……..
a. Ayem tentrem          
b. Gandes luwes             
c. Lila legawa

11. Supaya cepet rampung kudu …… megawe
a. Tumpang tindhih      
b. Gotong royong          
c. Tepa slira

12. Kadang Pandhawa sing mbarep yaiku ……
a. Puntadewa                
b. Janaka                          
c. Sadewa

Baca Juga: Soal Pilihan Ganda UTS PTS Kelas 2 Semester 2 Tema 6 Lengkap Dengan Kunci Jawabannya

13.1) Yudhistira iku Puntadewa
2) Arjuna prigel olah jemparing
3) Nakula putrane Dewi Kunthi
4) Sadewa satria ing Bumiretewu
Ukara kang trep yaiku nomer ……..
a. 1 lan 2                     
b. 2 lan 3                             
c. 3 lan 4

14. Ngisor iki watake Pandhawa yaiku ……
a. Andhap asor           
b. Jail metakil                    
c. Angkara murka

15. Kuku Pancanaka duweken ………..
a. Werkudara             
b. Yudhistira                       
c. Arjuna

16. Pigunane gotong royong, kajaba ……..
a. Cepet rampunge   
b. Elek asile                         
c. Rukun uripe

Baca Juga: Menjadi Member JKT48 Tidak Mudah, Adhisty Zara: Nggak Boleh Punya Temen Cowok, Nggak Boleh Pacaran
17. Tumindak ora kena ditiru yaiku ……..
a. Tepa slira                
b. Andhap asor                   
c. Colong jupuk

18. Tembang dolanan dinyanyikake ………
a. Bocah gedhe          
b. Bocah cilik                      
c. Wong tuwa

19. Sekolah kudu temen supaya ora ……… tembe mburine
a. Prasaja                     
b. Waspada                        
c. Getun

Baca Juga: BPOM Grebek Pabrik Jamu Ilegal di Banyuwangi, 3 Produk Ditarik!

20. Gudhel anake ……….
a. Kebo                         
b. Sapi                                  
c. Jaran

III. Wangsulana pitakon ing ngisor iki kanthi premati !
21. Apa kang diarani tembang dolanan ?
22. Wenehana 2 tuladha tembang dolanan ?
23. Apa basa kramane tembug ngisor iki ?
a. Tuku
b. Takon
c. Jaluk
24. Piro cacahe kadang Pandhawa ?
25. Sapa kadang Pandhawa kang kembar ?

IV. Jangkepana ukara ing ngisor iki
Dondong apa salak
Duku 26. ………….
Ngandong opo mbecak
Mlaku 27. ………….
Adhik dherek ibu
Tindak menyang 28. ………..
Ora pareng rewel
Ora pareng 29. …………….
Mengko ibu mesthi
Mundut oleh-oleh
Kacang karo roti
Adhik 30. …………

Baca Juga: PVMBG Badan Geologi ESDM Laporkan Intensitas Aktivitas Gunung Merapi Mulai Menurun Pasca Erupsi

I. Pertanyaan bacaan
1. Pak Tani
2. Ayem tentrem
3. Sakancane
4. Sapi
5.    Sawah lan kebon

II. Pilihan ganda
6. A
7. C
8. B
9. B
10. C
11. B
12. A
13. A
14. A
15. A
16. B
17. C
18. B
19. C
20. A

III. Uraian
21. Tembang kang dinyanyiake bocah padesan
22. Kebijakan guru
23. A. Mundut
    B. Tanglet
    C. Nyuwun
24. 5 (lima)
25. Nakula lan Sadewa

Baca Juga: Es Teler Boba Brown Sugar, Minuman Segar untuk Berbuka Puasa dan Cocok untuk Ide Usaha di Bulan Ramadhan

IV. Melengkapi kalimat
26. Cilik cilik
27. Thimik thimik
28. Pasar
29. Nakal
30. Diparingi

Demikian Penjelasan Mengenai soal soal Bahasa Jawa kelas 2 semester 2 yang dapat kami jelaskan, semoga bermanfaat untuk anda.

***

Editor: Fahrur Rozi Udma

Tags

Artikel Terkait

Terkini

X